Carbon מדרסים מקרבון
מדרס Carbon, הינו מדרס דקיק במיוחד עם בלימה מקסימלית בעקב לנעלי סניקרס ונעליים אלגנטיות. בהתאמה וייצור אישי.
Comfort Plus מדרסים ביומכניים
מדרס Comfort Plus, הינו מדרס ביו-מכני עם בלימה מקסימלית בעקב לנעלי סניקרס ונעליים אלגנטיות. בהתאמה וייצור אישי.
Comfort – מדרסים ביומכניים לנעלי סניקרס
מדרס Comfort, הינו מדרס ביו-מכני לנעלי סניקרס ונעליים אלגנטיות. בהתאמה וייצור אישי.
Narrow מדרסים לנעלי עקב
מדרס Narrow, הינו מדרס לנעלי עקב. נבנה במיוחד לכל סוגי נעלי העקב בהתאמה אישית.
מדרסים ביומכניים
מדרסים ביו מכניים הם מדרסים המשנים את האופן בו מבצעת כף הרגל שלנו תנועות מסוימות. מדרסים ביו מכניים של פיקס פיט הם מוצר שתוכנן והותאם במיוחד לצורת התנועה הספציפית שלכם ועל כן ממלאים את תפקידם על הצד הטוב ביותר ומבטיחים לכם תנועה בטוחה, נוחה וקלה.
מה פירוש המונח “ביומכני”?
כדאי לדעת כי פירוש המונח “מדרסים ביו מכניים”, מבחינה רפואית, הוא מדרסים המשנים את התנועה, שכן מכניקה היא תורת התנועה ו”ביו” הוא קיצור של ביולוגיה.
מבחינת הציבור הרחב וגם לא מעט אנשי מקצוע בתחום, כשמדברים על “מדרס ביו מכני” הכוונה היא למדרס קשיח יחסית – כך שבכל מקרה, בין אם קיבלתם מאורתופד המלצה והפנייה למדרסים ביו מכניים ובין אם אתם פשוט מתעניינים בהם, חשוב קודם כל לתאם ציפיות ולהבין מה בדיוק אתם צריכים. הצוות המקצועי שלנו ישמח לסייע לכם בעזרת ציוד אבחון המתקדם ביותר בארץ ועל סמך תיאור מפורט של הרגלי הפעילות והתנועה שלכם.
היתרונות והחסרונות של המדרסים הביומכניים
לסוג זה של מדרסים ישנם מספר יתרונות בולטים ובראשם תוחלת החיים הארוכה והעמידות הגבוהה. יתרון חשוב נוסף הוא התמיכה הרבה לכל אורך הקשת של כף הרגל.
החיסרון המשמעותי ביותר של מדרס ביו מכני הוא הפגיעה המסוימת שלהם ביכולת של כף הרגל לבלום זעזועים (עקב היעדר הגמישות), כשבנוסף הוא עלול להקשות על ביצוע פעילויות ספורטיביות שונות (שוב, בגלל שהוא מפחית את הגמישות של תנועת כף הרגל). לפעילויות ספורטיביות ישנם מדרסים מיוחדים שעליהם תוכלו לקרוא בקישור הזה.
בכל מקרה השאלה החשובה ביותר היא האם אתם זקוקים למדרס ביו מכני, ולשם קבלת תשובה מושכלת כדאי להגיע ל- FIX FEE ולקבל ייעוץ מקצועי ומוסמך.
למי מיועדים מדרסים ביומכניים?
המדרסים הקשיחים מתאימים בעיקר ל:
1. מי שמרכז כף הרגל שלו מתאפיין בחוסר יציבות
2. מי שמרכז כף הרגל שלו סובל משחיקה מתקדמת
3. מי שסובל משחיקה או חוסר יציבות בחלק האחורי של כף הרגל
4. בעלי כפות רגליים המתאפיינות בגמישות יתר, ובפרט כשנוסף לכך משקל גבוה
5. בעלי פלטפוס חמור יחסית (כשהקשת האורכית לא עומדת בעומס) ובפרט כשנוסף לכך עודף משקל
כשקשיי התנועה או הכאבים בכף הרגל נובעים מהיותה קשיחה ו/או מבלימת זעזועים לא יעילה (למשל בעלי קשת גבוהה וקשיחה), מדרס ביו מכני אינו יעיל. בכל מקרה חשוב מאוד להתייעץ עם אנשי מקצוע מהימנים ומיומנים, ולזכור שמדרסים בהתאמה אישית מהווים פתרון אפקטיבי לאין שיעור יותר ממדרסי מדף.
כבר התאמנו לאינספור לקוחות את המדרסים האופטימליים לצרכים שלהם והענקנו להם תנועה בלתי מוגבלת וחיים נטולי כאב. נשמח לעזור גם לכם! צרו קשר לקביעת בדיקת התאמה.
התקשרו עכשיו 077-729-8702!
איך מתאימים מדרסים ביומכניים?
מאחר שמדובר במדרסים קשיחים, ההתאמה המדויקת חשובה במיוחד. ישנן מספר שיטות המאפשרות לעשות זאת:
» תוכנה הנעזרת בחיישנים מיוחדים כדי לסרוק את כף הרגל ולאבחן במדויק את המבנה שלה
» הטבעה של כף הרגל בספוג מיוחד, המשמר את צורתן של כפות הרגליים ומאפשר יצירת מדרסים ביומכניים בדיוק על פי צורה זו
» תחבושת גבס
עוד חשוב לדעת כי בהתחלה יש להשתמש במדרסים ביומכניים לפרקי זמן קצרים יחסית של לא יותר מכ- 45 דקות ביום, ולאחר מכן מגדילים בהדרגה את משך השימוש.
ההבדל בין מדרסים ביומכניים למדרסים רגילים
ביומכניקה היא המדע שבוחן את המאפיינים השונים של תנועת אורגניזמים חיים (“מכניקה” היא חקר התנועה, ו”ביו” הוא קיצור של “ביולוגיה”, כלומר המדע שחוקר את עולם החי), כשבאופן טבעי מתמקד תחום זה בבחינה מעמיקה של ההיבטים המגוונים של הנושא אצל המין האנושי. בהתאם המשמעות המדויקת של הביטוי “מדרסים ביומכניים” היא למעשה מדרסים שמשפיעים על התנועה של האדם (במטרה כמובן לשפר אותה) – אבל בעצם כל מדרס, כולל כזה “רגיל”, נועד להבטיח תנועה נכונה ואופטימלית, כך שכשמדברים על מדרסים ביומכניים הכוונה, ברוב המקרים, היא למדרס קשיח יחסית (אגב, ישנם גם כאלה שמבחינתם “מדרס ביו מכני” הוא מדרס בהתאמה אישית, אולם כאמור הפרשנות המקובלת מעניקה את התואר “ביו מכניים” למדרסים הקשיחים).
מאילו חומרים עשויים מדרסים ביומכניים?
מדרסים ביומכניים, כלומר קשיחים, עשויים ברוב המקרים מגרפיט או מפוליפרופילן.
הגרפיט הוא תצורה מסוימת של פחמן שמשמשת את המין האנושי למגוון מטרות. בין השאר ניתן למצוא אותו במעבדי מחשב, בכורים גרעיניים ובמחבטי טניס שנהנים ממשקל קל וביצועים מרשימים. הגרפיט מורכב משכבות של טבעות בנות 6 פחמניים כשכל פחמן מחובר ל-3 אחרים. החיבור והמרחק בין השכבות מעניקים לגרפיט גם רכות מסוימת לצד הקשיחות.
הפוליפרופילן הוא פולימר (חומר שעשוי ממולקולות ענקיות) תרמו פלסטי (כלומר בעל תכונות פלסטיות) שנמצא בשימוש נרחב במיוחד – היקף הצריכה השנתית של חומר זה עומדת על עשרות מיליארדי דולרים, כשבין השאר הוא נמצא באריזות, במגוון מוצרי טקסטיל, במכוניות ובציוד מעבדה.
לעתים עשויים המדרסים הביומכניים מאלומיניום ובחלק מהמקרים ישנו ציפוי מחומר אחר.
באופן עקרוני אין העדפה לחומר מסוים, שכן מדרס איכותי הוא בעיקר כזה המותאם ספציפית לאדם שאותו הוא אמור לשמש, למבנה כף הרגל שלו ולמצוקות הפיזיות מהן הוא סובל (אם ישנן כאלה כמובן).
עמידות גבוהה יותר
הקשיחות של המדרסים הביומכניים מעניקה להם יתרון משמעותי: עמידות גבוהה יותר ביחס למדרס “רגיל”. רמת העמידות הגבוהה חוסכת למי שבחר בסוג כזה של מדרס את הצורך להגיע לעתים קרובות מדי למכון וכן את ההוצאה הכרוכה ברכישת מדרסים איכותיים חדשים.
החסרונות העיקריים של המדרס הביומכני
מדרס ביומכני, כלומר קשיח, מתאפיין במספר חסרונות שעשויים להיות משמעותיים ביחס למדרסים רגילים:
ראשית, מדרס קשיח מגביל במידה מסוימת את טווחי התנועה של הרגל, דבר שבמקרים מסוימים עלול להוות בעיה של ממש.
שנית, חוסר האלסטיות של מדרסים ביומכניים (עקב הקשיחות) מצמצמת את יכולת בלימת הזעזועים שלהם. עבור ספורטאים שמרבים לקפוץ ולרוץ הדבר עלול להיות בעייתי במיוחד (לספורטאים ישנם מדרסים מיוחדים המותאמים עבורם).
חיסרון נוסף הוא המחיר הגבוה יחסית (אם כי כאמור מדרס איכותי שכזה יחזיק מעמד לזמן רב יותר) ועוד כדאי לקחת בחשבון כי במדרסים רגילים ניתן לבצע שינויים אם יש צורך בכאלה ואילו במדרסים קשיחים הדבר פחות אפשרי.
למי כדאי לשקול את האופציה של מדרסים ביומכניים?
ישנם מספר קהלי יעד עיקריים שעבורם האופציה של מדרסים ביומכניים עשויה להוות פתרון אופטימלי:
- בעלי משקל עודף שזקוקים לתמיכה מרבית.
- בעלי פלטפוס – כלומר היעדר קשת אורכית בכף הרגל או קשת שקורסת בזמן דריכה. מדרס איכותי וקשיח מהווה תחליף לקשת הנ”ל.
- אנשים עם בעיה מבנית בעקב שגורמת לו לבלוט, בין אם כלפי פנים ובין אם כלפי חוץ.
- אנשים הסובלים משחיקת סחוסים בכף הרגל.
בכל מקרה חשוב מאוד לרכוש מדרסים רק אצל אנשי מקצוע מנוסים ובעלי יושרה שיתאימו את הפתרון לבעיות מהן סובל המטופל ויספקו לו מדרסים איכותיים בלי קשר להגדרות כאלה ואחרות.