Elite
מדרס Elite, עשוי משמונה שכבות, בהתאמה וייצור אישי, לכל שכבה רכות ודחיסות שונה, נבנה על פי הבדיקה הממוחשבת.
Football מדרסים לכדורגלן
מדרסים Football לשחקני כדורגל, עשוי משבע שכבות, בהתאמה וייצור אישי. נבנה במיוחד עבור נעלי כדורגל וטניס. לכל שכבה רכות ודחיסות שונה, נבנה על פי הבדיקה הממוחשבת.
Professional
מדרס Professional, עשוי מחמש שכבות, בהתאמה וייצור אישי. לכל שכבה רכות ודחיסות שונה, נבנה על פי הבדיקה הממוחשבת.
מדרסים לספורטאים משפרים ביצועים ומונעים פציעות!
כדי לבנות מדרסים נכונים ויעילים לכל אחד מענפי הספורט יש צורך בידע, במחשבה ובניסיון מצטבר רב שנים. מדרסים לספורטאים חייבים להיות בעלי הרכב חומרים מיוחד המשלבים 6 שכבות שונות.
מדרסי ספורט ל:
כדורגל,
כדורסל
כדוריד
טניס
אופניים
ריצה ועוד
חשוב להתאים את המדרסים לענף הספורט! לדוגמא – כשבונים מדרסים לכדורגלן יש צורך להתחשב במשטח שבו מתבצעת פעילותו, כלומר, המגרש שהוא ברובו משטח לא אחיד של דשא ולכן המדרסים אמורים “לחבק” את כף הרגל ולתת יציבות מרבית. כמו כן, יש להתחשב במבנה הייחודי הפנימי של נעל הכדורגל, שהוא צר וקשיח, לכן המדרסים חייבים להיות בעלי אימום צר ובו זמנית יש צורך להוסיף שכבה בולמת זעזועים בחלקם הקדמי של המדרסים ומתחת לעקבים. בנוסף, כדורגלן בזמן משחק עשוי לרוץ מעל 10 ק”מ ונתון זה קובע את מרכיבי המדרסים ויעילותם.
מדרסים לכדורסל
שחקני כדורסל זקוקים למענה לעומס הרב שגורמות הריצות בעלות האופי המתפרץ מהגנה להתקפה ובחזרה וכן לעומס העצום שמייצרים הניתורים והנחיתות. גם הגובה של הכדורסלנים והמשקל שהוא מעל לממוצע מגבירים את העומס על חלקי הרגל השונים וכן ישנה סכנה שנחיתה לא טובה תוביל לפגיעה. מדרסים לכדורסלנים מספקים מענה לכל אלה, ובפרט נועדו להבטיח שהקרסול יהיה יציב בתוך הנעל ובעקבותיו כל המפרקים השונים, לייצר ספיגה מקסימלית של הזעזועים, להפחית את הסיכון להיווצרות נקע, לתמוך בשינויי כיוון ומהירות הנדרשים מכל כדורסלן וכן בניתורים וזינוקים ולהגן על כפות הרגליים במהלך נחיתות.
מדרסים לכדוריד
כדוריד הינו משחק אגרסיבי שמחייב קפיצות, שינויים חדים של כיוון התנועה, בלימות פתאומיות וזינוקים ובהתאם מדרסים לכדוריידנים חייבים להיות איכותיים במיוחד. מדרסים איכותיים ומותאמים אישית מפחיתים את הסיכון לנקעים, דלקות בגיד אכילס, קרעים במיניסקוס, פריצות דיסק ומתיחת רצועות – בכך שהם משפרים את אחיזת הרגל בתוך הנעל (ומונעים את החלקתה), מאזנים את העומסים המוטלים על חלקי כף הרגל השונים ומבטיחים יציבה אופטימלית.
מדרסים לטניס
טניסאים זקוקים למדרסים שיספקו הגנה לכפות הרגליים ולא פחות חשוב מכך – ישפרו את ביצועיהם. חשוב מאוד להתאים את החומרים מהם עשויים המדרסים לסוג המשטחים עליהם משחק ומתאמן הטניסאי הספציפי (חימר, דשא, סינטטי), וכמו כן בנויים מדרסים לטניסאים כך שימנעו פציעות הנגרמות בגלל שינויי הכיוון הרבים, הבלימות החדות ושבירות התנועה הטבעית שמתרחשות תוך כדי כל משחק טניס. דגש נוסף של מדרסי טניס הוא הפחתת העומס על הבהונות ופיזור נכון של העומס באופן כללי כך שרצועות הברכיים, המועדות לפורענות, יהיו מוגנות.
מדרסים לאופניים
רכיבה על אופניים היא אחד התחביבים הפופולאריים מאוד בארץ בשנים האחרונות, ובהתאם עולה גם הביקוש למדרסים לאופניים. כפות הרגליים של רוכבי אופניים חשופות ללחץ מתמיד מהדוושות, ועל כן משלבים במרכז המדרס סיבי פחם שיוצרים אזור קשיח המגן על נקודת המפגש בין כף הרגל לדוושה. בנוסף מדרסים אלה מייצבים לא רק את מרכז כף הרגל אלא גם את חלקה הקדמי ואת אזור העקב, וכן מתוכננים מדרסים לאופניים כך שימנעו עומס יתר על גיד אכילס וימנעו כאבי ברכיים הנובעים ממנח לקוי של כף הרגל על הדוושה. בנוסף חשוב שמדרסים לרוכבי אופניים יגנו על עצמות הססמואידים שממוקמות מתחת למפרק של הבוהן, וכן ישנה עדיפות מובהקת למדרסים בהתאמה אישית על מנת להבטיח זרימת דם טובה יותר ובכך להקטין את הסיכון לנימול.
פציעות ספורט וחשיבות המדרסים לספורטאים
ספורט – הן כתחביב והן כשהוא מתבצע באופן מקצועי – תורם רבות לאיכות החיים ובפרט לבריאות, אבל הוא גם עלול להוביל לפציעות שונות. מדרסים מפחיתים את הסיכון להיפגע, וזאת בזכות החלוקה האופטימלית של העומסים על האיברים השונים שמרכיבים את הרגל. כמו כן מאפשרים מדרסים לשרירים, גידים ורצועות להתאושש ולהשתקם במהירות רבה יותר, ועל כן הם חשובים לכל מי שעוסק בספורט ובפרט לספורטאים מקצוענים.
בין פציעות הספורט הבולטות והרווחות שאותן מדרסים יכולים למנוע ניתן לציין את הדורבן, דלקות בגיד האכילס, כאבי ברכיים, שברי מאמץ (שפוגעים גם בחיילים), שין ספלינט, נימול בכפות הרגליים (פגיעה שמאפיינת בעיקר רוכבי אופניים), נקעים ועוד.
דורבן
“דורבן” הוא הכינוי העממי לדלקת באזור העקב וליתר דיוק ברקמה הנקראת Plantar Fascia. רקמה זו מחברת את העקב, שהוא גם האזור שסובל מכאבים במקרים אלה, עם האצבעות, וצורתה היא כצורת מניפה. עומס יתר על הרקמה הרגישה מטבעה – בין אם בשל עודף משקל (ואסור לשכוח שישנם ספורטאים כבדי משקל), בין אם בשל נעליים שאינן מתאימות לפעילות הספורטיבית ובין אם עקב בעיה מבנית בכפות הרגליים – מוביל להיווצרותם של קרעים זעירים, ולדלקת (שהיא בעצם הניסיון של הגוף לרפא את עצמו).
כתוצאה מהדלקת נוצרת בליטה בעקב, שנראית כמו הקוץ של הדורבן, ומכאן הכינוי שניתן לדלקת זו, אולם המקור לכאבים אינו הבליטה כי אם הקרעים ברקמה. במקרים רבים בתחילת התפתחות הדלקת הכאבים קלים ואף נסבלים, אולם התעלמות מובילה להחמרת המצב ולכאבים חריפים יותר – עד כדי קושי ניכר ללכת. מדרסים מפחיתים את הסיכון ללקות מלכתחילה בדורבן, ולמי שכבר סובל מהדלקת ב-Plantar Fascia מדרס מותאם אישית הוא חלק בלתי נפרד מכל טיפול אפקטיבי.
דלקת בגיד האכילס
האכילס הוא הגיד הגדול ביותר בגוף, ותפקידו הוא לחבר את שריר הסובך (המוכר בעיקר כשריר התאומים ונמצא בחלקה האחורי של השוק) עם העקב. גיד האכילס אחראי על ייצוב כפות הרגליים בעת הליכה ובזמן ריצה, כך שדלקת בו מובילה לכאבים של ממש ואף למוגבלות ניכרת בתנועה.
דלקת בגיד האכילס היא פציעת ספורט נפוצה למדי, והיא עלולה לפגוע באצנים (ובפרט למרחקים ארוכים) וכן בכדורגלנים וכדורסלנים שנדרשים תוך כדי משחק לשינויי כיוון רבים ומהירים המפעילים לחץ רב על הגיד.
חשוב לציין שאין טיפול של ממש בדלקת זו, וברוב המקרים ספורטאים שלקו בה מחויבים במנוחה על מנת לאפשר לגיד האכילס להתאושש. במקרים חמורים נדרשת התערבות כירורגית. בכל מקרה מדרסים מותאמים אישית מפחיתים את הסיכון להיווצרות הדלקת.
כאבי ברכיים
הברך היא בין האיברים המועדים ביותר לפורענות אצל ספורטאים, וזאת לנוכח העומס הרב מאוד המוטל עליה.
בין הגורמים לכאבי ברכיים: חלוקה בלתי מאוזנת של העומסים על השרירים המעורבים בכל פעולה, מנח לא נכון של כף הרגל על הקרקע ועומס מופרז על הרצועות בברכיים. פעילות ספורטיבית מאומצת ללא חימום ומשקל עודף מהווים אף הם גורם סיכון.
במקרים קיצוניים עלולה אף להתרחש אחת מפציעות הספורט היותר קשות, קרע ברצועה הצולבת – פציעה שמשביתה את הספורטאי למשך כמה וכמה חודשים ובנוסף מחייבת שיקום לא פשוט.
בין ענפי הספורט שחושפים את הברכיים לסיכון מוגבר: ריצה, סקי, כדורסל וכדורעף (שני האחרונים עקב שינויי הכיוון המהירים ובגלל המספר הרב של קפיצות ונחיתות).
על מנת להגן על הברכיים יש לגלות רגישות גבוהה לכל סימפטום המעיד על בעיה – גם אם מדובר בנפיחות קלה או “קפיצה” כמעט בלתי מורגשת של הברך. גם מדרסים עשויים להיות ההבדל בין כאבים קשים לבין פעילות מהנה.
שין ספלינט
שין ספלינט הוא השם הרפואי לכאבים שמקורם בעצם השוק, וגם זוהי פציעת ספורט נפוצה למדי (שמדרסים עשויים למנוע!). בדרך כלל הכאבים מרוכזים בחלקה התחתון של העצם, והם עלולים לנבוע מקרע בשריר הסמוך (tibialis anterior), ממתיחה שלו, מדלקת במעטפת העצם או מדלקת בגיד.
בין הגורמים לשין ספלינט – אובר סופינציה או אובר פרונציה של כף הרגל, גמישות לקויה של מפרק הקרסול, ריצה על משטח קשה, קצב אימונים לא נכון ופעילות ספורטיבית עם נעליים בלויות.
איך מדרסים עוזרים להתאושש מפציעות ספורט?
פציעות ספורט הן חוויה מתסכלת במיוחד. בין אם אתם ספורטאים חובבים, שהפכו את הפעילות הגופנית לחלק בלתי נפרד משגרת חייהם ואשר מודעים היטב לתרומתה הניכרת לאיכות החיים, ובין אם אתם ספורטאים מקצוענים שלא יכולים לעסוק בספורט שממנו אתם מתפרנסים וחוששים כי פרק זמן משמעותי ללא אימונים עלול לפגוע באופן משמעותי בביצועים שלכם ובקריירה שלכם, אין ספק שהמטרה שלכם היא החלמה מהירה מהפציעה, ובהתאם מחפשים דרכים שיבטיחו התאוששות מלאה תוך זמן קצר ככל האפשר.
אחת הדרכים האלו היא מדרסים, ובפרט כאלה שמותאמים אישית לענף הספורט שבו אתם עוסקים ולפציעה שממנה אתם סובלים.
מאילו פציעות ספורט מסייעים המדרסים להתאושש?
מדרסים לספורטאים מאפשרים להתאושש מהר יותר וטוב יותר ממגוון רחב של פציעות ספורט ובהן:
- דלקת בגיד האכילס (הגיד הגדול שמחבר את שריר התאומים עם העקב).
- דורבן – דלקת ברקמה שמחברת את האצבעות עם העקב ושבאה לידי ביטוי בכאבים חדים באזור העקב.
- כאבי ברכיים – בעיקר בשל עומס יתר על הרצועות באיבר רגיש זה בעקבות מנח שגוי של כפות הרגליים.
- נימול בכף הרגל (פציעה שפוגעת בעיקר ברוכבי אופניים).
- שברי מאמץ – באזורים שונים של הרגל, לרוב בעצם השוק אבל גם העצמות בכף הרגל וכן השוקית עלולות להיפגע עקב אימונים מאומצים יתר על המידה, פעילות ספורטיבית במצבים של עייפות רבה או פעילות גופנית על משטחים קשים.
- דלקת בשריר הטיביאליס הקדמי – הגורם העיקרי לכאבים בקרסול.
- שין ספלינט – אחת הפציעות היותר נפוצות. באה לידי ביטוי בכאבים בעצם השוק.
- נקעים.
כיצד משפרים המדרסים את תהליך ההחלמה?
מדרסים לספורטאים מהווים כאמור מפתח חשוב להתאוששות מפציעות ספורט, ובנוסף הם גם עשויים למנוע את התרחשותן של אותן פציעות בחלק נכבד מהמקרים.
מדרסים – וחשוב מאוד שהם יהיו מותאמים אישית לספורטאי ולפציעה ממנה הוא סובל ו/או למבנה כפות הרגליים שלו כמו גם לענף הספורט שבו הוא מתאמן – מבטיחים מנח אופטימלי של כף הרגל על הקרקע או המשטח שעליו מתבצעת הפעילות הגופנית. בנוסף הם משפרים משמעותית את ספיגת הזעזועים ומחלקים בצורה מאוזנת את העומס והכוח בין השרירים השונים.
בזכות תמיכה משמעותית זו, ראשית כל הרגליים אינן חשופות לפגיעה נוספת (שעלולה להחמיר מאוד את הפציעה המקורית), ומעבר לכך הגוף יכול להקדיש את כל המשאבים להחלמה – כך שהיא תהיה מהירה יותר.
מה עוד תורם להחלמה?
בנוסף למדרסים ישנם צעדים נוספים בהם כדאי לנקוט כדי להבטיח התאוששות מלאה ומהירה.
ראשית יש להקפיד על ביצוע פעילות גופנית שמתאימה למצב ועל סמך המלצות של רופא ספורט או איש מקצוע מוסמך: אם נדרשת מנוחה מלאה, חובה לוותר על כל פעילות גופנית למרות הקושי המובן, ואם ישנן פעולות שדווקא כדאי לבצע כדי לאפשר לגוף להתאושש כדאי כמובן לבצע אותן.
בנוסף גם תזונה יכולה לתרום להתאוששות מפציעות ספורט: ויטמין C למשל חיוני לשם ייצורו של הקולגן שמהווה מרכיב משמעותי בכל הקשור לאיחוי של רקמות שונות בגוף, ועל כן כדאי להרבות במאכלים עתירי ויטמין C (פירות הדר, תות שדה, ברוקולי, עגבניות ועוד). גם לאבץ תפקיד חשוב בריפוי – ניתן לצרוך אותו כתוסף והוא נמצא גם בשורה ארוכה של מזונות ובהם טחינה, גרעיני חמנייה ודלעת, צנוברים, עדשים מבושלות ועוד.
מינרל חיוני אחר הוא המגנזיום שמסייע לגוף להילחם בדלקות. בין המאכלים עתירי המגנזיום: קטניות, אגוזים שונים, דגנים מלאים, אורז חום, טופו וירקות כהים. עוד כדאי לוודא שהתזונה כוללת מספיק סידן – שנמצא בשפע במוצרי חלב, בברוקולי, בטחינה, בשומשום, בשקדים ועוד.